Knäckig Äppelpaj
Häromdagen plockade jag in ett gäng äpplen från trädgården & bakade årets första Äppelpaj! 😃 Lite seg, lite smulig & helt underbart god!
Hösten för mig är pajtider 😋 Jag har ett helt gäng med olika pajrecept här på bloggen. Det är bara att använda sökfunktionen eller scrolla igenom fliken "Kategorier" här ovan för att hitta dem.
Det här är en klassisk äppelpaj med en knäckig twist 😍 Du bakar den på bara 30 minuter - inklusive gräddningstid!
Serveras gärna varm med vaniljglass, vaniljsås eller grädde 💜

Ingredienser:
5-6 Äpplen
1msk Kanel
5msk Strösocker
Pajdeg:
100g Smör
2dl Vetemjöl
1dl Havregryn
1dl Strösocker
2msk Ljus sirap
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj & skiva äpplena. Blanda med socker & kanel i en pajform.
3. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen till en smulig deg & smula den över äpplena.
4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
2.

3.
