Klassisk Toscakaka

Min Toscakaka har kommit att bli ett av mina populäraste bakverk bland mina kunder :) Här kommer receptetet för dig som vill prova baka på egen hand, eller bara se vad kakan innehåller och hur den bakas. 
Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder. 
1 långpanna
1 timme

Ingredienser:
200g smör
6st ägg
4dl strösocker
5dl vetemjöl
Glasyr:
200g mandel
150g smör
1,5dl strösocker
2msk vetemjöl
2msk mjölk

Gör såhär:
1.
Skålla och skala mandeln. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj och bröa en långpanna (runt 30x40cm). Smalt smöret till kakan och låt det svalna. 
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och sikta sist ner vetemjölet. Grädda 17-22 minuter mitt i ugnen.
4. Gör glasyren under tiden. Hacka mandeln ganska grovt. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills den tjocknat (den får inte koka, då kan den sockra sig).
5. Ta ut kakan och bred snabbt över glasyren. Ställ in kakan i ugnen igen och låt grädda 16-20min eller tills glasyren fått fin färg. Låt svalna innan du skär upp.

1. 
 
2. 
 
3. 

 
4. 
 
5. 
 


Toscakaka