Kladdkaka Extra

Det här är ett klassiskt recept på Kladdkaka, men själva kakan blir lite extra tjock 😋

Busenkel, snabb & helt fantatiskt smarrig blir den 😀 Ordentligt med chokladsmak & du slänger enkelt ihop den på max en halvtimme.
Servera gärna med glass, vispad grädde och/eller bär.

Gräddningstiden är 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den 💜
12 minuter - Hela kakan blir kladdig
13-14 minuter - Mer eller mindre kladdig i mittersta lagret av kakan
15 minuter - Lite seg & kladdig endast i mitten av kakan

(Kakan på bilden har gräddats i 14 minuter)
25 minuter
8 stora bitar
 
Ingredienser:
150g smält smör
3st ägg
3dl strösocker
3,5dl vetemjöl (210g)
1dl kakao
1msk vaniljsocker
1krm bordssalt
 
Gör så här:
1. Smörj & bröa en springform, ca 22cm i diameter. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ihop ägg & socker lite lätt. Rör sedan ner det smälta smöret.
3. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker & salt i en bunke. 
4. Rör ner mjölblandningen i smeten, använd gärna en slickepott eller en ballongvisp i metall.
5. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ugnen ca 12-15 minuter.

Låt helst kakan svalna innan servering, om du vill snabba på kylningen kan du ställa ner formen i ett kallt vattenbad.

Förvaras i kylskåpet!

Kladdkaka