Hemgjorda Mums-mums

Mums-mums är så nostalgiskt för mig! 😍  Det var inte ofta jag fick äta dem som barn & när jag väl fick det så kändes det som att den försvann innan jag hann stoppa den i munnen.
 
Dessa hemgjorda Mums-mums är också helt försvinnande goda 😋  Lent, lite kladdigt skum på en knaprig, lite seg kexbotten & med ett tunt lager choklad utanpå.
Strö gärna lite kokos över dem som dekoration innan chokladen stelnat, eller över de som inte blev så snygga...
 
Nedan i receptet finns steg-för-steg-bilder 💜
40st
 
Du behöver:
20st Smörgåsrån
2 1/2dl Strösocker
1dl Florsocker
1 Äggvita
1msk Vaniljsocker
1 1/2dl vatten
1,25msk Gelatinpulver
 
300g Choklad
1msk rapsolja
 
Gör såhär:
1. Rör ihop strösocker, äggvita, florsocker & vaniljsocker. 
2. Koka upp vattnet, ta av det från plattan & rör ner gelatinpulvret. Rör tills pulvret lösts upp helt. Häll sedan ner det i sockerblandningen.
3. Vispa blandningen i en köksassistent 20 minuter. Under tiden kan Du tryck ut två cirklar av varje smörgåsrån, jag brukar använda det lilla runda plastlocket som sitter högst upp på locket till mixern.
4. Klicka ner smeten i en spritspåse med valfr tyll. Spritsa ut på bottnarna & ställ dem sedan i kylskåpet ca 30 minuter, så de hinner stelna fast helt på bottnarna.
5. Smält chokladen på svag värme under tiden. Ta den sedan av värmen & rör ner rapsoljan i den smälta chokladen.
6. Doppa Dina Mums-mums i chokladen & låt den droppa av lite innan Du ställer dem på galler för att torka. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper under gallret för att fånga upp chokladen som droppar ner.
7. Förvara Mums-mumsen i kylskåpet, men ta fram dem en stund innan de ska ätas, de är godast rumstempererade.   
 
3.
 
3-4.
 
4.
 
6.