Kärleksmumskladdkaka

Jag var till en början lite kritisk till denna kaka när den blev populär för något år sedan 😊 Jag trodde att det skulle bli för mycket kladd & ingen textur - men ack så fel jag hade 🙈

Den här kladdkakan är lite som ett mellanting mellan en brownie & en kladdkaka, vilket ger den en lite 'fudge' - liknande konsistens 😋 Detta gör att den sedan gifter sig perfekt med glasyren.

Den är utan tvekan en av de godaste kakor jag någonsin bakat ❤️ Den är även både snabb & enkel att slänga ihop.
- Ett måste för alla chokladälskare!  

40 minuter

Ingredienser kladdkaka:
200g smör
3dl strösocker 
1,5dl kakao
3krm salt 
1,5dm vetemjöl 
3 ägg 

Ingredienser glasyr:
90g smör
2,5msk kakao
2tsk Vaniljsocker
3,75dl florsocker
3msk starkt kaffe 
Kokos till garnering 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 185°C. Smörj & bröa en springform, bröa gärna med kokos.
2. Smält smöret i en medelstor kastrull.
3. Ta kastrullen från värmen & rör ner strösocker, kakao & salt. Rör sedan ner ett ägg I taget.
4. Rör sist ner mjölet & blanda tills du fått en jämn smet. (Ett tips för att slippa klumpar är att använda en ballongvisp). 
5. Häll upp smeten i formen & grädda kakan 18-20 minuter. 
6. Låt kakan kallna helt. Ställ den gärna I kylskåpet när den har svalnat tillräckligt mycket för det.
7. Gör glasyren. Smält smöret i en kastrull & rör ner resten av ingredienserna. Blanda väl.
8. Häll glasyren över kakan & strö över kokos. Ställ kakan i kylskåpet minst en halvtimme så att den får sätta sig. 

Förvaras i kylskåpet ❤️


Kladdkaka - Kärleksmums - Kärleksmumskladdkaka