Knäckig Rabarberpaj

Den här Rabarberpajen är en av mina personliga favoriter! 😁 Syrliga rabarber under ett knäckigt kolatäcke med havregryn...! 😍 Den är även färdig att servera på ca 1 timme!
Serveras gärna med vaniljglass eller grädde 💜 
 
Tips!
Om Rabarberstjälkarna är tjocka, skala av dem lite för att få bort det yttersta skalet, vilket såhär dags på året kan börja smaka lite träigt 😀 Men Rabarber kan skördas & ätas en bra bit in i augusti så det är ingen panik. 
 
Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder. 
 
Du behöver:
500g rabarber
2dl havregryn
2dl socker
1 3/4dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
125g smör
1/2dl vispgrädde
1/2dl ljus sirap
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde & sirap. Rör ner smeten i bunken med de torra ingredienserna.
3. Ansa & skär rabarbern i 3-4cm långa bitar. Lägg dem i en smord pajform. Bred över smeten.
4. Grädda pajen ca 40 minuter, eller tills den fått fin färg.
 
1.
 
2.
 
3.
 
 
Rabarberpaj