Hemgjord Marsipan

Igår lyxade jag till det och bakade Dammsugare från grunden :) Jag tänkte börja med att dela med mig av receptet på min ljuvligt goda marsipan. Enkel att göra och så mycket godare än butiksköpt. Du behöver endast 4 ingredienser.

Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder.
ca 500g marsipan
30min

Ingredienser:
200g sötmandel
2,5dl socker
1st äggvita
1-2msk kallt vatten
3-4dl florsocker
karamellfärg (valfritt)

Gör såhär:
1. Skålla och skala mandlarna. (Koka upp vatten i en kastrull, tillsätt mandlarna och låt koka 2-3 minuter. Häll sedan mandlarna i ett durkslag och spola dem kalla med kallvatten. Lägg sedan mandlarna i en kökshandduk och gnugga dem mot varandra. Sedan kan du lätt plocka bort skalen). 
2. Lägg de skalade mandlarna på hushållspapper och låt torka en stund. Ju längre desto bättre.
3. Kör mandlarna i en matberedare tillsammans med sockret. Mixa till ett fint pulver. Tillsätt äggvitan och lite av vattnet. Kör tills du fått en hård massa.
4. Häll i florsockret i omgångar och tillsätt mer vatten om det behövs. Droppa i karamellfärg om du vill och mixa ihop.
5. Lägg marsipanen i en fryspåse i kylskåpet eller använd direkt. Känns marispanen torr när du ska använda den kan du tillsätta några droppar vatten för att få den mjuk och smidig igen.

1. 
 
 
 
2.
 
5.
 
Marsipan
TLS

Man ska aldrig koka mandlar, dom blir sega och konstiga om man gör det.
Det räcker med att ha i dom i kokande vatten och sedan på en gång dra kastrullen av värmen.

Svar: Följ mina instruktioner i receptet så fixar du det utan problem :)
Vilma Andersdotter