Chocolate Chip Cookies
Amerikanska Chocolate chip cookies har varit en storfavorit hos mig ända sedan jag var liten :) Mamma brukade baka riktigt stora kakor till födelsedagar och fester. Du kan välja storleken själv men det är de stora kakorna som blir sådär härligt sega.
Här är ett enkelt och snabbt recept på världens smarrigaste kaka :D Färdiga på 15 minuter! Jag valde att använda mig av hasselnötter och mjölkchoklad, men födrar du andra nötter och choklad är det bara att byta ut. Ett tips är att köpa ekologiskt brunt farinsocker, det är inte mycket dyrare men smakar så mycket mer.
Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder.
Här är ett enkelt och snabbt recept på världens smarrigaste kaka :D Färdiga på 15 minuter! Jag valde att använda mig av hasselnötter och mjölkchoklad, men födrar du andra nötter och choklad är det bara att byta ut. Ett tips är att köpa ekologiskt brunt farinsocker, det är inte mycket dyrare men smakar så mycket mer.
Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder.

20-25 stora kakor
15min
Ingredienser:
225g rumsvarmt smör
3dl brunt farinsocker (gärna ekologiskt)
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2ägg
4dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
0,5tsk salt
3,5dl grovhackad choklad
1,5dl grovhackade hasselnöskärnor
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Hacka nötter och choklad.
2. Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen och blanda väl.
3. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i smörsmeten. Tillsätt choklad och nötter och rör försiktigt ihop alltsammans.
4. Klicka ut smeten på bakplåtpapper och tryck platta till dem en aning. Lämna ett ordentligt mellanrum mellan kakorna, då de flyter ut i ugnen. Grädda kakorna 6-8 minuter.
1.
2.
3.
4.
15min
Ingredienser:
225g rumsvarmt smör
3dl brunt farinsocker (gärna ekologiskt)
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2ägg
4dl vetemjöl
1tsk bikarbonat
0,5tsk salt
3,5dl grovhackad choklad
1,5dl grovhackade hasselnöskärnor
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä två plåtar med bakplåtspapper. Hacka nötter och choklad.
2. Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen och blanda väl.
3. Blanda ihop mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i smörsmeten. Tillsätt choklad och nötter och rör försiktigt ihop alltsammans.
4. Klicka ut smeten på bakplåtpapper och tryck platta till dem en aning. Lämna ett ordentligt mellanrum mellan kakorna, då de flyter ut i ugnen. Grädda kakorna 6-8 minuter.
1.





Åh måste testa detta receptet! De ser ju perfekta ut! :D
Kram!