Klassiska Sega Maränger

Den här veckan rundas av med en riktigt hemmagjord Banana Split. Hela eftermiddagen idag har gått åt att göra hemgjord vaniljglass och sega maränger :D
Här kommer då receptet på själva marängerna. Det är ett mycket bra basrecept som man kan smaksätta med lite vad man känner för :) Jag valde att göra helt naturella. 

Nedan finns även steg-för-steg-bilder.
ca 20st
25min (85min inkl. gräddningstid)

Ingredienser:
7st äggvitor
5 1/2dl socker

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvitan och strösocker i en rostfri bunke.
2. Placera bunken över sjudande vattenbad och vispa med elvisp konstant i 15-20min.
3. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen kallnat. 
4. Klicka ut marängen på en bakplåtsklädd plåt med hjälp av två skedar.
5. Grädda mitt i ugnen i 35-50min eller tils de fått fin, gulvit färg.

Servera med glass eller njut av dem bara som de är :)

2.
 
4.
 
4.
 
5. 
 




Maränger