Klassiska Sega Maränger
Den här veckan rundas av med en riktigt hemmagjord Banana Split. Hela eftermiddagen idag har gått åt att göra hemgjord vaniljglass och sega maränger :D
Här kommer då receptet på själva marängerna. Det är ett mycket bra basrecept som man kan smaksätta med lite vad man känner för :) Jag valde att göra helt naturella.
Nedan finns även steg-för-steg-bilder.
Här kommer då receptet på själva marängerna. Det är ett mycket bra basrecept som man kan smaksätta med lite vad man känner för :) Jag valde att göra helt naturella.
Nedan finns även steg-för-steg-bilder.

ca 20st
25min (85min inkl. gräddningstid)
Ingredienser:
7st äggvitor
5 1/2dl socker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvitan och strösocker i en rostfri bunke.
2. Placera bunken över sjudande vattenbad och vispa med elvisp konstant i 15-20min.
3. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen kallnat.
4. Klicka ut marängen på en bakplåtsklädd plåt med hjälp av två skedar.
5. Grädda mitt i ugnen i 35-50min eller tils de fått fin, gulvit färg.
Servera med glass eller njut av dem bara som de är :)
2.
4.
4.
5.
25min (85min inkl. gräddningstid)
Ingredienser:
7st äggvitor
5 1/2dl socker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda äggvitan och strösocker i en rostfri bunke.
2. Placera bunken över sjudande vattenbad och vispa med elvisp konstant i 15-20min.
3. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen kallnat.
4. Klicka ut marängen på en bakplåtsklädd plåt med hjälp av två skedar.
5. Grädda mitt i ugnen i 35-50min eller tils de fått fin, gulvit färg.
Servera med glass eller njut av dem bara som de är :)
2.

4.


