Hembakat Korvbröd
Här kommer mitt absolut bästa recept på hemgjort korvbröd! 😋
- Så mycket godare än köpt & en ren fröjd att imponera med på grillkvällen eller utflykten ❤️
Det går även utmärkt att frysa brödet & tina vid behov!
TIPS! Det går även jättebra att baka hamburgerbröd av den här degen 🙂 Då kan Ni bara rulla bullar av brödbitarna & lägga dem direkt på en plåt.
Receptet ger ca 15 hamburgerbröd.
20st korvbröd
Ingredienser:
50g Jäst
5dl Kall mjölk
1tsk Salt
100g Rumsvarmt smör
10dl Vetemjöl (gärna vetemjöl special)
1 ägg till pensling
2dl Sesamfrön eller solrosfrön
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av mjölken & rör ut jästen med den.
2. Tillsätt sedan resten av mjölken, smöret, saltet & mjölet.
3. Arbeta degen minst 10 minuter. Strö över lite mjöl, täck bunken med bakduk och låt degen jäsa minst 1 timme.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord & arbeta den lätt. Dela degen i 20 bitar, forma dem snabbt till små bullar & låt vila 5 minuter.
5. Rulla ut varje bulle till en ca 12cm lång, sprickfri rulle. Lägg dessa på plåtar med bakplåtspapper & låt jäsa under bakduk 40 minuter.
6. Sätt ugnen på 200°C varmluft. Vispa ihop ägget med en gaffel & pensla bröden. Strö sedan över sesamfrön eller solrosfrön.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem sedan svalna på galler under bakduk.
Klart!