Kladdkaka Extra
Det här är ett klassiskt recept på Kladdkaka, men själva kakan blir lite extra tjock 😋
Busenkel, snabb & helt fantatiskt smarrig blir den 😀 Ordentligt med chokladsmak & du slänger enkelt ihop den på max en halvtimme.
Servera gärna med glass, vispad grädde och/eller bär.
Gräddningstiden är 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den 💜
12 minuter - Hela kakan blir kladdig
13-14 minuter - Mer eller mindre kladdig i mittersta lagret av kakan
15 minuter - Lite seg & kladdig endast i mitten av kakan
(Kakan på bilden har gräddats i 14 minuter)
Busenkel, snabb & helt fantatiskt smarrig blir den 😀 Ordentligt med chokladsmak & du slänger enkelt ihop den på max en halvtimme.
Servera gärna med glass, vispad grädde och/eller bär.
Gräddningstiden är 12-15 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den 💜
12 minuter - Hela kakan blir kladdig
13-14 minuter - Mer eller mindre kladdig i mittersta lagret av kakan
15 minuter - Lite seg & kladdig endast i mitten av kakan
(Kakan på bilden har gräddats i 14 minuter)
25 minuter
8 stora bitar
Ingredienser:
150g smält smör
3st ägg
3dl strösocker
3,5dl vetemjöl (210g)
1dl kakao
150g smält smör
3st ägg
3dl strösocker
3,5dl vetemjöl (210g)
1dl kakao
1msk vaniljsocker
1krm bordssalt
1krm bordssalt
Gör så här:
1. Smörj & bröa en springform, ca 22cm i diameter. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ihop ägg & socker lite lätt. Rör sedan ner det smälta smöret.
3. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker & salt i en bunke.
4. Rör ner mjölblandningen i smeten, använd gärna en slickepott eller en ballongvisp i metall.
5. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ugnen ca 12-15 minuter.
1. Smörj & bröa en springform, ca 22cm i diameter. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ihop ägg & socker lite lätt. Rör sedan ner det smälta smöret.
3. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker & salt i en bunke.
4. Rör ner mjölblandningen i smeten, använd gärna en slickepott eller en ballongvisp i metall.
5. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ugnen ca 12-15 minuter.
Låt helst kakan svalna innan servering, om du vill snabba på kylningen kan du ställa ner formen i ett kallt vattenbad.
Förvaras i kylskåpet!