Klassiska Citronmuffins
Citronmuffins är ett kärt barndomsminne för många & dessa godingar går alltid hem till gofikat 😄
De är dessutom väldigt enkla & snabba att baka 😋 De är färdiga på 30 minuter!
Servera gärna med en klick grädde, bär och/eller glass.
Perfekt när man har lite bråttom att baka något gott (eller bara dåligt tålamod... 😉)
Steg-för-steg-bilder hittar Du lite längre ner i receptet! 💜
De är dessutom väldigt enkla & snabba att baka 😋 De är färdiga på 30 minuter!
Servera gärna med en klick grädde, bär och/eller glass.
Perfekt när man har lite bråttom att baka något gott (eller bara dåligt tålamod... 😉)
Steg-för-steg-bilder hittar Du lite längre ner i receptet! 💜
ca 24 muffins
30 minuter
30 minuter
Ingredienser:
Rivet skal från 1 stor eller 2 små citroner
200g rumsvarmt smör
3dl strösocker
3 ägg
0,5dl mjölk
4,5dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Florsocker till garnering (valfritt)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa smör & socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
3. Rör ner mjölk & citronskal i smeten.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd sedan ner dem i smeten & blanda väl.
5. Fördela smeten i muffinsformar (kom ihåg att smeten reser sig en hel del i ugnen) & grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt svalna & sikta sedan över florsocker.
De funkar jättebra att frysa in! (Om det blir några över det vill säga...😉)
2.
3dl strösocker
3 ägg
0,5dl mjölk
4,5dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Florsocker till garnering (valfritt)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Vispa smör & socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.
3. Rör ner mjölk & citronskal i smeten.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd sedan ner dem i smeten & blanda väl.
5. Fördela smeten i muffinsformar (kom ihåg att smeten reser sig en hel del i ugnen) & grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
6. Låt svalna & sikta sedan över florsocker.
De funkar jättebra att frysa in! (Om det blir några över det vill säga...😉)
2.
4.
5.