Hemgjort Marshmallowfluff
Det är snabbt och busenkelt att göra ditt alldeles egna marshmallowfluff! 😃
Det är så mycket godare än butiksköpt och håller upp till en vecka i kylskåpet!
Du kan smaksätta fluffet och använda som fyllning eller glasyr till tårtor, bakelser, kakor, godis - eller varför inte bara äta som det är med sked...? 😋
Här kommer lite förslag på smaksättningar 💕
Det är så mycket godare än butiksköpt och håller upp till en vecka i kylskåpet!
Du kan smaksätta fluffet och använda som fyllning eller glasyr till tårtor, bakelser, kakor, godis - eller varför inte bara äta som det är med sked...? 😋
Här kommer lite förslag på smaksättningar 💕
- Vaniljsocker/Vaniljarom
- Lakritspulver/Lakritsarom
- Mint
- Kakao
- Citronarom/Rivet citronskal
- Jordnötssmör
- Nutella
- Bärpuré
- Rivet apelsinskal
- Smält choklad
ca 1L Fluff
15min
15min
Ingredienser:
2st äggvitor
2dl vit sirap (finns att köpa på vanliga matbutiker)
0,25tsk salt
2,3dl florsocker
(ev. 1msk vaniljsocker/vaniljextrakt)
Gör så här:
1. Blanda äggvitor, sirap och salt i en rostfri bunke. Gärna i bakmaskin.
2. Vispa sedan detta på hög hastighet i ca 10 minuter till ett hårt, fast fluff.
3. Tillsätt sedan florsockret, lite i taget, under vispning på låg hastighet.
4. Tillsätt sedan eventuell smaksättning och rör ihop alltsammans.
Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka!
2st äggvitor
2dl vit sirap (finns att köpa på vanliga matbutiker)
0,25tsk salt
2,3dl florsocker
(ev. 1msk vaniljsocker/vaniljextrakt)
Gör så här:
1. Blanda äggvitor, sirap och salt i en rostfri bunke. Gärna i bakmaskin.
2. Vispa sedan detta på hög hastighet i ca 10 minuter till ett hårt, fast fluff.
3. Tillsätt sedan florsockret, lite i taget, under vispning på låg hastighet.
4. Tillsätt sedan eventuell smaksättning och rör ihop alltsammans.
Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka!