Saffranskladdkaka
Glad första advent allesammans! 😀 Hoppas att Ni myser i vintermörkret & bakar något riktigt gott idag! Själv har jag kokat knäck, bakat snickersrutor & denna fantastiska Saffranskladdkaka med vit choklad.
Du bakar den på 30 minuter. Så enkel & så underbart god! <3
Nedan i receptet finns även steg-för-steg-bilder.
TIPS! Marinera saffranet i minst 24 timmar innan det ska användas. Detta för att få ut maximal smak & ett riktigt sting från saffranet. Instruktioner för hur Ni gör det finns på min Facebooksida: Vilmas Kök. Länk dit finns längst ned i receptet.
Är Ni sugna på fler julrecept så håll koll på min blogg under de kommande veckorna 😋 Jag kommer att lägga ut mina bästa godsaker till jul under december månad samt en massa bra tips & trix.
30 minuter
Ingredienser:
150g smör
100g vit choklad
1,75dl dl strösocker
2dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1g saffran
3 ägg
kokos till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen 175°C. Smöra & bröa en form ca 22cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt chokladen & låt den smälta under omrörning.
3. Mortla saffranet med 1 tsk strösocker. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör ner smörblandningen & sist äggen. Rör ihop till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen & grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Skaka på formen för att se om kakan är klar. När kanterna är fasta & mitten vobblar så är den färdig.
6. Låt kakan svalna & ställ den sedan i kylskåpet så att den få sätta sig i någon timme. Pudra lite florsocker över som dekoration & servera gärna med vaniljglass!
1.
2.
3.
4.
5.
6.