Busenkla Kycklingbiffar
Igår kväll slängde jag ihop en riktig supermiddag :) Hemgjorda kycklingfärssbiffar, fetaostsallad och en krämig potatisgratäng. Allt gick på 1 timme.
Här kommer receptet på kycklingbiffarna :) Helt oslagbara och redan en favorit hemma hos oss. Du slänger enkelt ihop dem på 15 minuter!
Här kommer receptet på kycklingbiffarna :) Helt oslagbara och redan en favorit hemma hos oss. Du slänger enkelt ihop dem på 15 minuter!
ca 15st
15min
Ingredienser:
500g kycklingfärs
1 ägg
2 klyftor vitlök (valfritt)
1 liten gul lök
1tsk salt
1msk maizena eller 1 kokt potatis
Gör såhär:
1. Skala och hacka lök fint.
2. Blanda lök, pressad vitlök, salt och peppar tillsammans med kycklingfärsen i en bunke.
3. Tillsätt ägg samt maizena eller kokt potatis och blanda till en jämn färs.
4. Forma biffar och bryn dem i smör, 3-4min på varje sida. Sänk sedan värmen och stek 7-8min till så att biffarna blir genomstekta.
4. Servera till exempel med en god potatisgratäng.
Kom ihåg att vara noga med hygien när du hanterar kyckling!
15min
Ingredienser:
500g kycklingfärs
1 ägg
2 klyftor vitlök (valfritt)
1 liten gul lök
1tsk salt
1msk maizena eller 1 kokt potatis
Gör såhär:
1. Skala och hacka lök fint.
2. Blanda lök, pressad vitlök, salt och peppar tillsammans med kycklingfärsen i en bunke.
3. Tillsätt ägg samt maizena eller kokt potatis och blanda till en jämn färs.
4. Forma biffar och bryn dem i smör, 3-4min på varje sida. Sänk sedan värmen och stek 7-8min till så att biffarna blir genomstekta.
4. Servera till exempel med en god potatisgratäng.
Kom ihåg att vara noga med hygien när du hanterar kyckling!