Mördegskakor med choklad

Dessa underbara mördegskakor är verkligen ett praktexempel på uttrycket 'Less is more' 😋
De är både enkla & snabba att göra, men också ljuvligt goda 😇

Degen i sig kan även användas för att göra de flesta andra klassiska mördegskakor, till exempel syltkakor, brysselkex, finska pinnar, mazariner eller uppåkrakakor 💜

Nedan i receptet finns steg-för-steg-bilder.
ca 50 kakor
20 minuter

Ingredienser:
200g kylskåpskallt smör
1tsk vaniljsocker
1,25dl strösocker
4,5dl vetemjöl

100g ljus eller mörk choklad 

Gör så här:
1. Arbeta ihop alla ingredienser (utom chokladen) i en matberedare eller på en arbetsbänk.
2. Gör två rullar av degen (ca 3cm i diameter) & plasta in.
3. Lägg i kylskåpet minst 40 minuter, gärna längre för det är just här som magin sker! Jag brukar göra degen dagen innan så den får ligga i kylen över natten & bli riktigt smarrig.
Snabbvariant: 15 minuter i kylskåpet & 5 minuter i frysen.
4. Sätt ugnen på 175°C & klä två plåtar med bakplåtspapper.
5. Skiva upp kakorna i ca 0,5cm tjocka skivor direkt på plåten & grädda i 12-14 minuter.
6. Smält chokladen & spritsa eller ringla den över kakorna.


 
 
 
 
Mördegskakor - Mördegskakor med choklad