Kladdkakemuffins med Ahlgrens bilar-fluff

Här kommer en klar favorit för alla som älskar kladdkaka och Ahgrens bilar! 😀

Jag har börjat testa att experimentera fram godisfluff på  olika sorters godis 😁
Ja, ni vet ju hur jag blir när jag 'upptäcker' någonting nytt 😅

Ahlgrens bilar-fluffet är utan tvekan det absolut godaste jag har gjort hittills och i denna kombination med sega kladdkakemuffins, så kan det inte bli något annat än en stor succé! 😋

Du kan välja mellan att använda gröna och vita bilar eller rosa och vita bilar, beroende på vilken färg du vill ha på fluffet!

OBS! Fluffet förbereds kvällen innan och står i kylen över natten. 
16st 
30 minuter
 
Ingredienser fluff:
3dl vispgrädde
70g rosa och vita eller gröna och vita Ahlgrens bilar
Några droppar röd eller grön hushållsfärg eller pastafärg

Ingredienser kladdkakemuffins:
2 ägg
3dl strösocker
1 1/2dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100g smält smör

Gör så här:
1. Gör fluffet kvällen innan. Värm 2dl av grädden i en kastrull tills den blir het. Får ej koka!
2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt bilarna. Låt smälta under konstant omrörning. Om de inte smälter kan du värma upp grädden igen lite försiktigt. 
3. Tillsätt det sista av grädden under omrörning. Droppa sedan i färg. Låt svalna, täck sedan över med plastfolie och ställ i kylskåp.

4. Rör ihop ägg och strösocker - vispa inte! Sätt ugnen på 225°C. 
5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål och rör sedan ner det i äggblandningen. 
6. Rör ner smöret och klicka sedan ut smeten i muffinsformar på en plåt.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter. 
8. Låt muffinsarna svalna helt. Ta sedan ut fluffet från kylskåpet och vispa upp det ordentligt med elvisp. Spritsa sedan fluff på varje muffins. 


Förvaras i kylskåp inuti en lufttät burk!