Bounty's med Flingsalt
Dessa Bountybollar med flingsalt är en av mina absoluta favoriter när det gäller hemgjort godis! 😀
Det enda tråkiga är väl att de alltid tar slut så fort här hemma 😅 Trots att jag brukar göra en dubbel sats. Flingsaltet ger dem den där extra kicken smakmässigt. MUMS!
De är så enkla att baka att Du kan sätta barnen på att göra det. Se bara till att vara med när chokladen ska smältas så att ingen bränner sig.
Ni kan självklart göra dem i vilken form Ni vill, men att rulla bollar är troligtvis det snabbaste sättet. Ett tips är att trycka ner smeten i isformar innan de ställs i frysen! Då blir de jämna & fina i formen.
De går även bra att göra nyttigare varianter genom att byta ut en del av sockret mot en annan typ av sötning, till exempel Sukrin melis. Det går även bra att byta ut mjölkprodukterna till laktos-och/eller mjölkproteinfria alternativ 💜
Nedan i receptet finns steg-för-steg-bilder.
20st
30min
Du behöver:
50g smält smör
100g riven kokos
1,5 dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1/2dl grädde
200g smält choklad (jag brukar blanda ljus & mörk)
flingsalt
Gör såhär:
1. Blanda smält smör med kokos, vispgrädde, vaniljsocker & sikta ner florsockret.
2. Rulla till bollar (eller vad Ni nu vill ha för form på dem) lägg på en tallrik & ställ i frysen 1 timme.
3. Smält chokladen. Doppa bollarna & låt sedan stelna på bakplåtspapper.
4. Vänta minst 5 minuter innan Du strör på flingsaltet så det inte smälter ner i chokladen.
Njuuuuuut!!!!! 😘