Klassisk sockerkaka
Här kommer ett busenkelt recept på Klassisk Sockerkaka. Den går jättebra att smaksätta med exempelvis vaniljsocker eller rivet citronskal. Men den är även toppengod bara som den är :) I receptet finns även steg-för-steg-bilder.

45min
Ingredienser:
75g smör
1dl mjölk
2st ägg
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter.
2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svara.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i ägg-och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret. Blanda sist ner mjölk-och smörblandningen.
4. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll sedan upp den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35min.
1.
2.
4.
Ingredienser:
75g smör
1dl mjölk
2st ägg
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter.
2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svara.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i ägg-och sockerblandningen tillsammans med vaniljsockret. Blanda sist ner mjölk-och smörblandningen.
4. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll sedan upp den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35min.
1.


