Saftiga Kanelbullar
Idag har det varit kanelbullebak för fulla muggar hemma hos oss då jag har två leveranser till Bollnäs och en till Vallsta i helgen :) Jag passade på att ta många bilder för att kunna dela detta underbara recept med er.
I receptet finns även tydliga steg-för-steg-bilder så det är omöjligt att misskyckas med detta fantastiska bakverk.
I receptet finns även tydliga steg-för-steg-bilder så det är omöjligt att misskyckas med detta fantastiska bakverk.
40st medelstora bullar
40min (1h 40min inkl. jäsning)
Ingredienser:
50g jäst
5dl mjölk
150g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
1tsk salt
2,5tsk stött kardemumma
15-16dl vetemjöl special
ägg, pärlsocker
Fyllning:
220g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
1dl farinsocker
2,5msk kanel
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull och häll den sedan över jästen. Blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen 15min för hand eller 10min i bakmaskin. Låt degen vila 15min.
3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i två bitar och kavla ut första biten till en avlång platta. Bred på fyllning, rulla ihop och smär i bitar. Gör detsamma med den andra degbiten.
4. Lägg bullarna i formar eller på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10-12 minuter.
Ingredienser:
50g jäst
5dl mjölk
150g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
1tsk salt
2,5tsk stött kardemumma
15-16dl vetemjöl special
ägg, pärlsocker
Fyllning:
220g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
1dl farinsocker
2,5msk kanel
Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader i en kastrull och häll den sedan över jästen. Blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen 15min för hand eller 10min i bakmaskin. Låt degen vila 15min.
3. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i två bitar och kavla ut första biten till en avlång platta. Bred på fyllning, rulla ihop och smär i bitar. Gör detsamma med den andra degbiten.
4. Lägg bullarna i formar eller på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 1 timme.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10-12 minuter.
2.
3.
4.