Enkla och snabba Kardemummaskorpor

Hej Allihop! :)
Igår testade jag för första gången att göra kardemummaskorpor. Jag var först kritisk till att använda bakpulver istället för jäst, men de blev faktiskt helt fantastiskt goda :)
Det här är ett otroligt snabbt och enkelt recept på världens godaste skorpor. Knepet är att använda bakpulver istället för jäst för att slippa jäsningstiden, samt att forma enskilda skorpor istället för längder, vilket gör att gräddningstiden blir kortare.

 
ca 50st                  
50 min
 
Ingredienser:
7dl vetemjöl
1dl socker
2tsk stött kardemumma
2tsk bakpulver
75g smör
1st ägg
2dl mjölk

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela sedan smöret med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa. 
3. Tillsätt ägget och mjölken. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
4. Forma till en rulle på bakbord och dela upp i ca 50 jämnstora bitar.
5. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut varje bit så den blir ca en halv centimeter tjock. 
6. Grädda skorporna i ugnen 10-14 minuter. Låt dem svalna och klyv dem sedan mitt itu på plåten.
7. Ställ in dem i ugnen igen på 175 grader ca 20-25 minuter. 

Låt svalna. Servera gärna med en bit ost eller lite smör till en kopp kaffe/te.
Men även fantastiskt goda att äta bara som de är! :)
 
 




 

 

ö